Bibliotheek

Wat kunt u doen in de bibliotheek?

De bibliotheek is er voor iedereen. U mag er gratis boeken, kranten en tijdschriften lezen. Wilt u deze liever thuis lezen? Neem dan een abonnement. Daarmee kunt u (e-)boeken, cd's en dvd's lenen voor thuis. Soms kunt u ook games lenen.

In de bibliotheek worden activiteiten georganiseerd, zoals een computercursus, concert of workshops. Soms kunt u er terecht voor hulp bij de belastingaangifte. Kijk op de website van de bibliotheek. Of vraag een medewerker of er belastingspreekuren zijn.

Als u een abonnement op de bibliotheek heeft, kunt u vanuit huis e-books lenen bij de Onlinebibliotheek.

Wilt u weten wat het voordeel is van een abonnement op de bibliotheek?

Als lid van de bibliotheek kunt u (e-)boeken, cd’s en dvd’s lenen. U kunt ook vanuit huis e-books en luisterboeken lenen bij de Onlinebibliotheek.

Kinderen krijgen meestal korting of een gratis abonnement. Vraag bij de bibliotheek in de buurt naar de voorwaarden.

Wilt u lid worden van de bibliotheek?

U kunt zich inschrijven aan de balie in de bibliotheek of online via de website van de bibliotheek. Voor het inschrijven heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig (paspoort, id-kaart of rijbewijs).

Heeft u te weinig geld om een lidmaatschap te betalen?

Heeft u een laag inkomen? Misschien komt u dan in aanmerking voor de Geld-Terug-Regeling. Dit is een vergoeding van kosten voor sport, recreatie en culturele activiteiten. Hiermee kunt u onder andere het lidmaatschap van de bibliotheek bekostigen.

U kunt de Geld-Terug-Regeling aanvragen bij het Bureau Minimaregelingen. Op de website vindt u nog meer regelingen voor inwoners van de gemeente Rhenen.

Bureau Minimaregelingen

Op werkdagen kunt u tussen 10:00 - 12:00 uur en tussen 13:00 - 16:00 uur bellen naar 088 20 30 650.

Leest u graag, maar kan dit niet door een beperking?

U kunt luisterboeken lenen bij de bibliotheek. De bibliotheek heeft ook de apparatuur die nodig is om de boeken af te luisteren. Of kijk eens bij Passend Lezen. Zij hebben boeken, kranten en tijdschriften in gesproken vorm, braille of grootletterdruk.

Met de Luisterbieb-app kunt u luisterboeken downloaden.

Kunt u niet (meer) zelf naar de bibliotheek?

Er kan iemand bij u langskomen. U bespreekt wat voor boeken u wilt lenen en hoe vaak u nieuwe boeken wilt. Bel of mail de bibliotheek en vraag naar de service Bibliotheek aan Huis.