Bijdrage voor schoolkosten

Wat is een bijdrage voor schoolkosten?

Een bijdrage voor schoolkosten is een bijdrage voor kosten die opvoeders maken voor hun schoolgaande kind(eren) tot 18 jaar. Denk hierbij aan boeken, een rekenmachine of gymkleding.

Neem contact op met Bureau Minimaregelingen gemeente Rhenen als u problemen heeft met het betalen van deze kosten. Misschien kunnen zij u helpen.

Bureau Minimaregelingen

Op werkdagen kunt u tussen 10:00 - 12:00 uur en tussen 13:00 - 16:00 uur bellen naar 088 20 30 650.

Kunt u een bijdrage voor schoolkosten krijgen?

U kunt contact opnemen met Bureau Minimaregelingen. De hulp bestaat uit verschillende regelingen. Zo kunt u vergoedingen ontvangen voor kosten die u maakt voor culturele activiteiten, recreatie en sport. En voor uw kind(eren) zijn er bijdragen voor bijvoorbeeld muziekles, schoolreis of een nieuwe computer. Kijk voor meer informatie op de website Bureau Minimaregelingen.

Bureau Minimaregelingen

Op werkdagen kunt u tussen 10:00 - 12:00 uur en tussen 13:00 - 16:00 uur bellen naar 088 20 30 650.

Hoe vraagt u een bijdrage voor schoolkosten aan?

Lukt het niet om de schoolreis, zwemlessen, sportclub, creatieve les of de scouting te betalen? Misschien kunt u een vergoeding krijgen van uw gemeente, het Jeugdsportfonds of het Jeugdfonds Cultuur. U komt in aanmerking als uw kind tussen de 4 en 18 jaar is. Kijk voor meer informatie op de website van het Jeugdsportfonds en het Jeugdfonds Cultuur.

Vraag ook uw gemeente om hulp. Samen met een medewerker van Bureau Minimaregelingen bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken. Voor een bijdrage in de schoolkosten, kunt u de gemeente vragen of u recht heeft bijzondere bijstand. De gemeente bekijkt bij uw aanvraag of u te weinig inkomen en/of vermogen heeft om noodzakelijke kosten, zoals schoolkosten, zelf te betalen. Vermogen is bijvoorbeeld spaargeld, maar ook een dure auto. Verder moeten de kosten echt noodzakelijk zijn en u de kosten op geen enkele andere manier vergoed kunnen krijgen.

Bureau Minimaregelingen

Op werkdagen kunt u tussen 10:00 - 12:00 uur en tussen 13:00 - 16:00 uur bellen naar 088 20 30 650.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een bijdrage voor schoolkosten?

Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag het dan aan een vrijwilliger. Een vrijwilliger vindt u bij Rhenen Voor Elkaar.

Rhenen Voor Elkaar

Vrijwilligerswerk

Krijgt u een bijdrage voor schoolkosten en is er iets veranderd in uw leven?

Misschien bent u verhuisd, heeft u een andere baan, heeft u een ander rekeningnummer of is er iets anders veranderd. Geef dit gelijk door. Zo zorgt u ervoor dat u later niets hoeft terug te betalen of een boete krijgt.

Heeft u juridische hulp nodig?

Voor juridische hulp kunt u contact opnemen met één van de 3 advocatenkantoren in Rhenen. De mensen van de Wetswinkel Veenendaal kunnen u ook helpen. Er is in Rhenen op dit moment geen rechtswinkel.

Toon op kaart (4)
x
Toon op kaart (1)
x

Grebbe Advocatuur

Plantsoenstraat
1
3911 KA
Rhenen
Toon op kaart (1)
x

Herenstaete Advocaten & Mediation

Herenstraat
97
3911 JD
Rhenen
Toon op kaart (1)
x

Vermeer Advocaten

Grebbeweg
4
3911 AW
Rhenen
Toon op kaart (1)
x

Wetswinkel Veenendaal

Inloopspreekuur iedere maandag tussen 19.00 en 20.00 uur.

De Tinneweide
144
3901 KM
Veenendaal