Gastouders

Zoekt u kleinschalige of persoonlijke opvang voor uw kind?

Uw kind kan terecht bij een gastouder. De gastouder komt bij u thuis. Of uw kind wordt in het huis van de gastouder opgevangen. U vindt gastouders bij u in de buurt via de website Landelijk Register Kinderopvang.

Of kijk voor meer informatie op de website van het Centrum voor Jeugd en Gezin Rhenen. Daar vindt u het aanbod aan kinderdagverblijven en peuteropvang in Rhenen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Rhenen

Nieuwe Veenendaalseweg
75
3911 MG
Rhenen

Centrum voor Jeugd en Gezin Rhenen - voorschoolse voorziening

Landelijk Register Kinderopvang

Wilt u weten hoe u aan een gastouder komt?

Een gastouder vindt u via een gastouderbureau. Dit bureau bemiddelt tussen ouders en gastgezinnen. Als u onregelmatige werktijden heeft, kan gastouderopvang handiger zijn dan een kinderdagverblijf. Gastouderopvang is er ook ’s avonds en in het weekend.

Een gastouder zoeken via een gastouderbureau gaat zo:

Bel het gastouderbureau en vraag om een inschrijfformulier. Vul het formulier in en stuur dit samen met de gevraagde gegevens op.

Het gastouderbureau komt bij u thuis voor een gesprek over opvangtijden en verzorging.

Als het gastouderbureau een geschikte gastouder heeft gevonden, maakt u kennis met de gastouder.

Klikt het? Het gastouderbureau maakt een contract op dat u ondertekent. De gastouder zorgt tegen betaling voor de opvang van uw kind.

Landelijk Register Kinderopvang

Kunnen opa, oma of een buurvrouw ook gastouder zijn?

Ook opa, oma of een buurvrouw kunnen gastouder zijn. Als ze ingeschreven zijn bij een gastouderbureau, kunt u hen een bedrag betalen en krijgt u ook kinderopvangtoeslag.

Let op: het oppasloon wordt als een inkomen gezien waarover belasting betaald moet worden. Ook kan het oppassen gevolgen hebben voor een uitkering, pensioen of toeslagen, zoals huur- of zorgtoeslag.

Belastingdienst - kinderopvangtoeslag