Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Kijk in de gemeentegids voor adressen van sportclubs en sportverenigingen.

Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Loop en speel veel buiten met uw kindje. Of zoek andere beweegactiviteiten. Bijvoorbeeld ouder en kindgym (peutergym) bij gymnastiekvereniging Wilskracht of baby/peuterzwemmen bij Sport en Recreatiecentrum 't Gastland.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Gymnastiekvereniging Wilskracht

Bezoekadres

Gmzaal de Lijsterberg, Lijsterberg
113
3911 DJ
Rhenen

Postadres

Koerheuvelweg
15
3912 AA
Rhenen
Toon op kaart (1)
x

Sport en Recreatiecentrum 't Gastland

Groeneweg
58
3911 PG
Rhenen

Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Misschien kunt u een vergoeding krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. U komt in aanmerking als uw kind tussen de 4 en 18 jaar is. Kijk voor meer informatie op de website. Vraag ook uw gemeente om hulp. Samen met een medewerker van Bureau minimaregelingen bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken. Zo kunt u vergoedingen ontvangen voor kosten die u maakt voor culturele activiteiten, recreatie en sport. En voor uw kind(eren) zijn er bijdragen voor bijvoorbeeld muziekles, schoolreis of een nieuwe computer. Kijk voor meer informatie op de website Bureau Minimaregelingen.

Bureau Minimaregelingen

Op werkdagen kunt u tussen 10:00 - 12:00 uur en tussen 13:00 - 16:00 uur bellen naar 088 20 30 650.

Jeugdfonds Sport en Cultuur